Witalabostäder
Huvudmeny
Lyssna

Avfall och sortering

I alla våra bostadsområden finns soptunnor av olika slag. Tänk på vad du lägger i soppåsarna och var noga med sorteringen.

Två moloker intill en röd sorteringsbyggnad

Så här ser sophanteringen ut i kvarteret Smörsoppen.

Trivselregler vid återvinning

I våra bostadsområden finns anvisade sopkärl utplacerade avsedda för hushållssopor. Som fastighetsägare är det viktigt för oss att vi har rena och trivsamma bostadsområden. För att inga skadedjur, så som råttor eller fåglar, ska bosätta sig eller bita hål på på era plastpåsar och smutsa ner, ber vi er att slänga era hushållssopor i kärl och hjälpa oss att fortsätta hålla våra bostadsområden i trivsamt skick.

De hyresgäster som kastar sina sopor utanför sopkärlen bidrar till att dessa skadedjur fortsätter att finnas i våra bostadsområden. Vi uppmanar därför alla hyresgäster att öppna luckan till sopkärlet och kasta soporna i sopkärlet. Stäng luckan efter er.

  • I soptunnan ska du slänga vanliga hushållssopor.
  • Ställ inga soppåsar utanför de gröna sopkärlen.
  • Knyt ihop påsen innan du slänger den.
  • Det är inte tillåtet att slänga eller ställa sopor i trapphuset, källare eller vind.
  • Ställ inga sopor på balkongen.

Återvinning

Glas, metall, hård och mjukplast, pappersförpackningar och tidningar kan lämnas på kommunens återvinningsstationer Länk till annan webbplats.. I vissa av våra områden finns möjlighet till viss sortering.

Elektronik med mera

Batterier, glödlampor och lysrör innehåller farliga ämnen och ska inte slängas i soppåsen. Dessa ska du lämna i speciella boxar som bland annat finns i livsmedelsbutiker.

Grovsopor

Större elektronikprodukter, trasiga möbler, cyklar, leksaker, bildäck och annat miljöfarligt avfall, såsom sprayflaskor, färgburkar, bilbatterier och lösningsmedel ska köras till Flishults avfallsanläggning Länk till annan webbplats.. För privatpersoner är det gratis. Du kan låna ett passerkort till avfallsanläggningen i Bobutiken.

Senast uppdaterad

Navigera vidare

Witalabostäder AB

Besöksadress: Stålvägen 9 A, Vetlanda

Postadress: 574 80 Vetlanda

Bobutiken: 0383-966 00
Jourtelefon: 010-470 51 84
E-post: info@witalabostader.se