Witalabostäder
Huvudmeny
Lyssna

Väktare på plats vid Kullgatan efter bråk mellan hyresgäster

Polis och väktare kallades under onsdagen till Witalabostäders bostadsområde på Kullgatan 39-53 där ett bråk brutit ut mellan två av hyresgästerna. Efter att väktarna lämnat platsen på torsdagsförmiddagen blossade bråket upp ännu en gång och polis fick tillkallas på nytt. Witalabostäder arbetar just nu med att säkerställa tryggheten i bostadsområdet och väktare finns på plats.

Patrik Styrbjörn står vid bostadsområdet på Kullgatan framför en bil från Witalabostäder.

Witalabostäders VD Patrik Styrbjörn är inte nöjd över situationen på Kullgatan 39-53. Nu väntar hårt arbete för att öka tryggheten bland hyresgästerna.

Bråket utbröt vid lunchtid på onsdagen och väktare var på plats hela natten till torsdag. Under torsdag förmiddag gjordes bedömningen att läget hade lugnat ser sig och väktarna lämnade platsen vid 10-tiden.

– Det rör sig om ett bråk mellan två hyresgäster där det ska ha kastats saker, bland annat har fönster krossats och vi vet att en person har skurit sig, berättar Witalabostäders VD Patrik Styrbjörn.

Efter att väktarna lämnat platsen dröjde det inte länge innan bråket var igång igen och efter detta beslutade Witalabostäder att ha väktare i bostadsområdet tills situationen för hyresgästerna med all säkerhet är trygg.

– För vår del är hyresgästernas trygghet det allra viktigaste och vi tänker inte ta några som helst risker i det här läget, utan nu får väktare finnas i bostadsområdet så länge och i den omfattning vi bedömer att det behövs.

Under torsdagen var fastighetsskötare, bovärd och andra medarbetare från Witalabostäder på plats för att visa sig och prata med övriga hyresgäster.

– Vi förstår och har stor respekt för att det finns oro, så vi vill vara på plats och visa att vi finns så att våra hyresgäster ska känna sig trygga.

Får inte hända igen

Bråket är nu en polisfråga och Witalabostäder arbetar för fullt för att liknande saker inte ska hända igen. Under torsdagen satt bostadsbolaget ner med hyresgästföreningen och representanter från Vetlanda kommun för att gå igenom vilka åtgärder som ska göras på kort och lång sikt.

– Det här är något som vi tar på största allvar. Vi är inte alls nöjda över hur läget är och vi kommer jobba hårt tillsammans med övriga berörda myndigheter och organisationer för att se till att det inte händer igen. Det här är inget vi släpper, förklarar Patrik Styrbjörn. Vi kommer tillsammans med hyresgäster och övriga intressenter jobba fram en handlingsplan för att skapa ett tryggt bostadsområde på Kullgatan.

Under fredagen delar Witalabostäder ut information om händelsen till de boende i området där det bland annat står vart de kan vända sig om de känner sig otrygga. Inom kort kommer en enkät att delas ut där de boende får svara på frågor om hur de upplever tryggheten i området. Ambitionen är också att hålla en aktiv dialog med de inblandade hyresgästerna.

– Vi vill få ett slut på det här bråket men samtidigt lära oss av den här händelsen. Just nu fokuserar vi på händelsen på Kullgatan, men det här är något som vi inte vill uppleva igen och vi kommer ta med oss lärdomarna från det här så att vi kan jobba proaktivt med samtliga våra bostadsområden. Vi vill att det ska finnas en god och trygg boendemiljö med respekt och omtanke mellan våra hyresgäster

Arbete med att återställa fastigheten

Under bråket uppstod skador på fastigheten och bland annat har flera fönster krossats. Alla skador åtgärdades under torsdagen och fastigheten är återställd.

– Samtliga våra medarbetare, såväl direkt inblandade som övriga, har verkligen gjort ett jättejobb under dessa dagar. De har sett till så att boendemiljön på Kullgatan 39-53 fungerar så bra som möjligt under dessa omständigheter och att de skador som uppstått blivit återställda så fort som möjligt samt att övrig verksamhet har kunnat fortsätta fungera, avslutar Patrik Styrbjörn.

Senast uppdaterad

Navigera vidare

Witalabostäder AB

Besöksadress: Stålvägen 5 C, Vetlanda

Postadress: 574 80 Vetlanda

Bobutiken: 0383-966 00
Jourtelefon: 010-470 51 84
E-post: info@witalabostader.se