Witalabostäder
Huvudmeny
Lyssna

Nystart när Vilan byter namn och blir seniorboende

Inför övergången till seniorboende genomgår nu Witalabostäders lägenheter på Kettilsgatan 3 och 5 en renovering. Befintliga lägenheter fräschas upp och sju nya lägenheter med uteplats ska byggas i markplan. Huset kommer också att få ett nytt namn.

Ett av de nyrenoverade badrummen i lägenheterna på Kettilsgatan.

Vilan, som byggdes 1990, består av två fyravåningshus och har de senaste åren fungerat som särskilt boende för äldre. I samband med att nya Tomasgården tas i bruk görs Vilan om till ett seniorboende, det vill säga vanliga hyreslägenheter för åldersgruppen 65+.

-Det här är ett boende som vi tror att många tycker är attraktivt. Det finns hiss i huset och det är nära till både kiosk och mataffär samtidigt som man kan promenera ner till stan på en kvart, säger Patrik Styrbjörn vd på Witalabostäder som äger fastigheten.

Nu går bolaget igenom lägenheterna genom att renovera kök och badrum och fräscha upp ytskikten, väggar har målats om och de gamla plastmattorna bytts ut mot parkettgolv. Där utrymmet tillåter installeras tvättmaskin och torktumlare. Vissa lägenheter har också fått en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Fokus för renoveringen ligger på de befintliga lägenheterna.

-Det känns bra att kunna renovera och fräscha upp ett befintligt hus och ge det en ny inriktning istället för att bygga helt nytt. Det ligger också i linje med Witalabostäders strategi kring hållbarhet, säger Patrik Styrbjörn.

Patrik Styrbjörn berättar att lägenheterna renoveras när hyresgäster byts och att renoveringen genomförs efter respektive lägenhets behov.

-Hyresgäster som bor kvar i huset kan höra av sig för underhållsbesiktning av sin lägenhet. De är också varmt välkomna att kontakta oss om de skulle vilja flytta till någon av våra nyrenoverade lägenheter.

Totalt finns ett fyrtiotal lägenheter i huset. Sju nya lägenheter ska byggas i markplan där det tidigare varit matsal och samlingsytor. Planlösningen i markplan kommer också att göras om något för att få plats med förvaringsytor för exempelvis elcyklar, permobiler, och rollatorer. Det blir även en gemensamhetslokal som ska kunna hyras av hyresgästerna för exempelvis födelsedagskalas eller andra sammankomster.

-Vi är inte helt klara över hur det ska se ut, men vi tror att det är en funktion som behöver finnas, säger Patrik Styrbjörn. Samtidigt ser vi också över möjligheterna att skapa en övernattnings­lägenhet som hyresgästernas gäster kan hyra vid besök.

Förskolan som finns i ett av husen kommer att vara kvar liksom gruppbostaden på andra våningen som drivs av funktions­hinderomsorgen.

Tanken från Witalabostäder sida är att fastigheten i samband med att den byter form också ska byta namn.

-Vilan är så förknippat med äldreboendet och det här kommer att vara vanliga hyreslägenheter, fast för seniorer. Jag tror att det är viktigt med en nystart. Där ska vi få hjälp av förskolan, som är en av våra hyresgäster, att ta fram idéer kring vad det kan vara, säger Patrik Styrbjörn.

Är du 65+ och intresserad av en lägenhet i det nya seniorboendet är du välkommen att registrera dig på Witalabostäders hemsida Länk till annan webbplats., logga in med dina befintliga uppgifter Länk till annan webbplats. eller kontakta Witalabostäder. Är ni ett par måste minst en av er ha fyllt 65 år.

-Vi kommer att jobba med vår befintliga kö, men det går också bra för nya lägenhetssökande att ställa sig i vår kö och då väljer man vilka fastigheter och bostäder som man är intresserad av, säger Patrik Styrbjörn.

Senast uppdaterad

Navigera vidare

Witalabostäder AB

Besöksadress: Stålvägen 5 C, Vetlanda

Postadress: 574 80 Vetlanda

Bobutiken: 0383-966 00
Jourtelefon: 010-470 51 84
E-post: info@witalabostader.se